Åtminstone jätte- jätte- jättenyttigt

En fullvärdig frukost är jätte- jätte- jätteviktigt. Lunch är också jätte- jätte- jätteviktigt. Och middag. I alla fall ganska viktigt. Och mellanmål. Och mål mellan mellanmålen. Och mål mellan målen som är mellan mellanmålen. Fast inte för många, då trivs tänderna som fisk på torra land medan Karius och Baktus dansar samba. Men ganska många ändå eftersom matsmältningen då mår som en prins (eller prinsessa).


RÄTT ska det vara också. Honungspuffar med mjölk duger inte. Eller semlor. Eller rostat, vitt bröd med marmelad. Eller stekt fläsk eller korv, utökat med stekt ägg och givetvis stekt potatis. Med mycket salt.  Äter man på det viset är man nämligen snart en död man/kvinna. Eller möjligen engelsman.


Ibland ska man äta protein. Och ibland ska man äta fett. Och ibland ska man absolut äta fett som inte är härdat. För härdat fett är lika med död (eller engelsman). Ibland bör man äta både fett och protein. Ibland får till och med kolhydrater renässans. RÄTT kolhydrater alltså. Lååååångsamma kolhydrater. Inte snabba. Med snabba kolhydrater bli man glad i 1 sekund och surkärring i 18. Och det anses vara en dålig idé. Ingen tycker om surkärringar.


Därför är jag just nu oerhört nöjd med mig själv. Det som syns nedan är nämligen inte en gigantisk spya på plåt (vilket annars skulle kunna vara en konstnärlig installation om man hade de ambitionerna). Istället är det min hemgjorda, rostade müsli. Proppfull med nyttiga, fiberrika kolhydrater och andra näringsämnen. Och en och annan kolbit. Kolbitarna var ursprungligen russin, men 200°C var visst i hetaste laget för vindruvor som redan genomlidit en fet solbränna.


image24


Det här kommer jag leva på länge. Insikten om att jag är så ordentlig och omsorgsfull om min kropp alltså. Självklart inte på müslin. Den går nämligen överhuvudtaget inte att tugga. Men den är proppfull med nyttiga, fiberrika kolhydrater. Och det är ändå huvudsaken.

Kommentarer
Postat av: Tove

Hahaha...vilket roligt blogginlägg. :) Det är inte lätt att äta rätt. helt enkelt. Tack för en kul blogg.

2008-03-12 @ 20:55:00
URL: http://blogthebaby.wordpress.com
Postat av: Emma

Tack så mycket, alltid kul med en ny läsare som uppskattar det man skriver :). Nu ska jag kika på din...

2008-03-13 @ 07:47:13
URL: http://emmasibland.blogg.se
Postat av: sis

Haha, kan jag ta med till min fetmamottagning!?

2008-03-13 @ 22:57:13
Postat av: Fotbollsnördar 2:a halvlek

Rolig blogg! Jag lovar att inte göra egen müsli någonsin. Jag fortsätter med mitt kaffe med 7 sockerbitar. Det lär ju vara både uppiggande o nyttigt eller hur det nu var. mvh Ronaldinha

2008-03-16 @ 13:10:23
URL: http://fotbollsnordar.blogspot.com
Postat av: Emma

Sis: Självklart, jag är inte den som är den. Men om konceptet blir framgångsrikt (oätlig müsli borde ju faktiskt bidra till något slankare midja) förutsätter jag att även jag får dra ekonomisk fördel av detta!!

Ronaldinha: Tack tack!

Och kaffe! Jajamen, visst är det också (för närvarande) en riktig hälsokälla. Spana bara in det här: "Kaffedrickande kan minska risken för kvinnor att drabbas av hjärtkärlsjukdom, enligt en stor studie som nyligen publicerats i tidskriften American Journal of Clinical Nutrition". Läs vidare på:http://www.nymedicin.com/news/2006/05/30/Kaffe-kan-forebygga-risken-for-hjartkarlsjukdom-bland.html

;)

2008-03-16 @ 20:55:46
URL: http://emmasibland.blogg.se
Postat av: Frida

Underbart inlägg! Gillar devisen att man gjort något nyttigt när man har försökt (inte nödvändigtvis med lyckat resultat) då kan ju även jag känna mig nyttig emellanåt!
:-)

ps. underbar blogg!! Ds

2008-03-19 @ 14:06:00
Postat av: Emma

Frida: Tack tack för beröm :). Självklart är det ambitionen som räknas, inte resultatet (i a f i en perfekt värld. Vet inte riktigt om det argumentet fungerar i längden på en arbetsgivare när man fortfarande inte lyckats prestera något resultat efter ett par år, hehe)...

2008-03-20 @ 09:29:32
URL: http://emmasibland.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0